PRIJEDOR Lažni inspektor Marjanović od starice iznudio oko 1900 maraka

PRIJEDOR Lažni inspektor Marjanović od starice iznudio oko 1900 maraka

Starica M.K.( 79) iz Prijedora nepoznatom muškarcu koji se predstavljao kao inspektor Marjanović u dva navrata dala je novac, ukupno oko 1900 maraka.

Starica se obratila policiji drugog septembra i prijavila da je od nepoznatog lica prije mjesec dana kupila pištolj, zbog kako je izjavila lične bezbjednosti. Nedugo nakon kupovine pištolja, tačnije 18. avgusta oko 11 i 30 sati u njenu porodičnu kuću stiglo je lice koje se predstavilo kao inspektor Marjanović.

Rekao joj je da je došao po prijavi nepoznatog građanina koji je prijavio pucanje iz vatrenog oružja. Lažnom inspektoru starica je predala prethodno kupljeni pištolj koji joj je on vratio nakon nekoliko dana, ali uz novčanu naknadu od 700 maraka kako protiv nje ne bi pokrenuo krivični postupak.

Dvanaest dana kasnije na vrata njene porodične kuće opet je pokucao lažni inspketor Marjanović. Došao je u pretres kuće i tom prilikom od starice iznudio još 600 eura.

Policijski službenici CJB Prijedor su tokom rada na prijavi došli do saznanja da su krivično djelo prevara i iznuda počinili M.K. i M.G. Protiv njih, a nakon kompletiranja predmeta slijedi izvještaj Okružnom Tužilaštvu Banjaluka.

avaz

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.