TERORISTIČKI NAPAD U DANSKOJ Policija potvrdila: Napadač dolazi iz Bosne i Hercegovine!

TERORISTIČKI NAPAD U DANSKOJ Policija potvrdila: Napadač dolazi iz Bosne i Hercegovine!

Muškarac, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva nakon pucnjave u Kopenhagenu, u kojoj su povređena dva policajca i jedan civil, državljanin je Danske, koji je u tu zemlju došao iz Bosne i Hercegovine kada je imao četiri godine, saopštila je danas danska policija.

Lokalni mediji prenijeli su da je njegovo ime Meša Hodžić, dok policija u saopštenju o 25-ogodišnjem muškarcu navodi da se sumnja da je povezan sa terorističkim grupama, prenosi AFP.

“On je očigledno povezan sa (militantnom islamskom grupom) Milatu Ibrahim i gaji simpatije prema Islamskoj državi”, navela je policija ističući da trenutno nema dokaza da su te “simpatije” uticale na pucnjavu, koja se u srijedu uveče dogodila u Kopenhagenu.

Danska policija je ranije danas saopštila da su u pucnjavi u Kopenhagenu povrijeđena dva policajca i jedan civil.

Policija je kasnije uhapsila napadača, javio je Tanjug.

Incident se dogodio u Kristijaniji, dijelu Kopenhagena čiji su se stanovnici proglasili hrišćanskim autonomnim područjem. Policija je saopštila da je jedan policajac ranjen iz vatrenog oružja u glavu, a drugi u nogu, dok je civil dobio prostrijelnu ranu butine.

Policija je ranije saopštila da je povrijeđeni civil “stranog porijekla” dodajući da je ta osoba u kontaktu sa policijom i da nema rodbine u Danskoj. Na policajce je pucano dok su obavljali svoje rutinske zadatke u Kristijaniji, navela je policija.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.