Omarska: Pijani Srbi teško pretukli bošnjački bračni par, policija zataškava slučaj, hitna služba odbila dati ozljedni list

Omarska: Pijani Srbi teško pretukli bošnjački bračni par, policija zataškava slučaj, hitna služba odbila dati ozljedni list

U nedjelju, 28. avgusta u mjestu Petrov Gaj kod Omarske, ispred trgovine “Dijana”, desetak pijanih Srba napalo je bračni par Elvedina i Almiru Velić.

Napad se dogodio kada su Elvedin i Almira došli u spomenutu trgovinu da kupe mlijeko.

“Kada smo stigli u trgovinu pijani Srbi su počeli da prijete mom mužu, jer im je neko nekada iz Kozarca psovao srpsku majku. Ja sam ih zamolila da nas ostave na miru i da to nije naš problem. Nažalost, jedan pijani Srbin od sto kila odmah se okomio na mene, počeo je da mi psuje majku i vrijeđa islam. Upozorila sam ga da mi ne psuje majku i ne vrijeđa. Odmah me udario šakom u nos nakon čega mi je potekla krv. Istovremeno, na mog muža su nasrnula trojica, a meni su pokušali poderati majicu, vjerovatno su željeli da me obeščaste pred mužem”, govori nam Almira Velić i nastavlja.

“Nekako sam uspjela da se dokopam pivske flaše kojom sam udarila onog što je nasrnuo na mene. Na kraju sam završila sa teškim povredama. Otišli smo u policijsku stanicu u Omarsku. Tu su nas jedva saslušali, nisu htjeli da izađu na lice mjesta i da utvrde šta se desilo. Ja sam pala u nesvjest u policijskoj stanici.

Kada me muž odvezao u hitnu pomoć nisu mi htjeli dati ozljedni list. Otišli smo u Prijedor gdje nam također nisu htjeli dati potvrdu da smo bili kod njih. policija je tek sutradan izašla na teren i rekla mom mužu da se ne brinem da imaju nadzorne kamere i da će se sve vidjeti na snimcima. Međutim, te kamere su odjednom nestale”, zaključuje zabrinuta Almira. koja sa svojim mužem osjeća svu tegobu stanja u kojem se nalaze. Pored toga što su pretrpjeli teške fizičke i psihičke povrede, Veliće posebno boli to što su nezaštićeni i što se njihova prava gaze na tako brutalan način.
Ova priča je primjer svakodnevnog života bošnjačkih povratnika u Republici Srpskoj. Ovakvi napadi se događaju svakodnevno širom RS-a.

bhmagazin.org

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.