Oštetili srednju školu u Prijedoru za iznos od 59.359,99 KM

Oštetili srednju školu u Prijedoru za iznos od 59.359,99 KM

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su 29.08.2016.godine,

Okružnom tužilaštvu Banja Luka Podružna kancelarija Prijedor podnijeli Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”  i ”Falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava”, protiv odgovornih lica jedne srednje škole u Prijedoru Z.R. i S.Č. i zaposlenog lica iste škole M.Š.

Krivično djelo izvršeno je na taj način što su osumnjičena lica vodeći program za obrazovanje odraslih, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, od polaznika programa naplaćivali školarinu za prekvalifikacije diploma, te uplaćeni novac zadržavali za sebe ne prilažući ga u blagajnu škole ili na račun javnih prihoda.

Nakon sačinjavanja i izdavanja ugovora o obrazovanju polaznicima programa, sačinjavali su druge ugovore sa manjim iznosom školarine od onoga koji je upisan u ugovoru izdatom polazniku, te takve ugovore ulagali u školski dosije polaznika.

Na ovaj način prijavljeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 63.722,41 KM, istovremeno oštetivši srednju školu u Prijedoru za iznos od 59.359,99 KM.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.