Milica Marković poručila Bošnjacima da se trebaju plašiti vježbe MUP-a Srbije i MUP-a RS

Milica Marković poručila Bošnjacima da se trebaju plašiti vježbe MUP-a Srbije i MUP-a RS

Odavno u Parlamentu BiH nije bilo burnije.

 Ono što je zgrozilo većinu poslanika je izjava poslanice SNSD-a Milice Marković koja je, govoreći o nedavnoj vježbi MUP-ova Srbije i RS-a kazala da se “Bošnjaci trebaju prepasti vježbe koja je pokazala snagu Srbije i RS-a”.

Sadik Ahmetović, poslanik SDA poručio je da je sramotno što je Kolegij PD prećutao na ove brutalne prijetnje te se zapitao da li se to možda prave neki spiskovi po uzoru na neka stara grozna vremena.

Podsjećamo da je Klub SDP napustio sjednicu a nakon što zbog nepostojanja entitetske većine iz RS-a nije na dnevni red uvrštena tačka koju je predložio Denis Bećirović. a koja bi glasila: Informacija Vijeća ministara o zakazivanju i organiziranju institucionalnog antiustavnog referenduma što je okarakterisano kao najočitiji i najbrutalniji način kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Bećirović je nakon izlaska iz sale istakao da je SDP na ovaj način odgovorio na entitetsko glasanje koje je postalo etničko a što nije bio cilj Dejtona i mirovnog sporazuma.

On je također izrazio zabrinutost za prijetnje i retoriku pojedinih poslanika iz RS-a na današnjoj sjednici također potcrtavši da je ovo jedan primjer najgrublje retorike od Dejtona do danas.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.