Asvaltirani putevi u Kevljanima i Jakupovićima

Asvaltirani putevi u Kevljanima i Jakupovićima

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić pustili su danas u saobraćaj novoasfaltirane puteve u Mjesnoj zajednici Kevljani i u selu Jakupovići.

Pavić je istakao da grad Prijedor vodi politiku ravnopravnog razvoja svih dijelova grada i da je ovo primjer da je, u saradnji sa federalnim ministarstvom, ostvarena davna želja mještana ovog dijela Prijedora da se asfaltom poveže sa drugim dijelovima grada.

On je poželio da i ovaj, kao i drugi ranije asfaltirani putni pravci, budu putevi povratka u ova naselja, a ne odlaska.

Ramić je istakao su novoasfaltirani putevi rezultat sporazuma potpisanog sa gradonačelnikom Prijedora o zajedničkoj realizaciji infrastrukturnih projekata.

“Prije nekoliko mjeseci potpisali smo sporazum i utvrdili da ćemo određene projekte infrastrukture finansirati u odnosu 60 odsto sredstava iz federalnog ministarstva, a 40 odsto iz gradskog budžeta. Federalno ministarstvo je za Kevljane izdvojilo 192.630 KM, a za put u Jakupovićima 115.436 KM”, naveo je Ramić.

On je dodao da je federalno Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice ove godine na području Prijedora uložilo pola miliona KM za infrastrukturne projekte.

“To je jedan dio projekta, drugi se odnosi na održivi povratak i izgradnju stambenih jedinica i taj dio uloženih sredstava je 280.000 KM, što iznosi 600.000 KM našeg ulaganja u Prijedor”, rekao je Ramić.

Novoasfaltirani put u Kevljanima dug je 2.440 metara, a u selu Jakupovići 1.740 metara.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.