Zoran Milanović o Bosni i Hercegovini: To uopće nije država, to je “big shit”

Zoran Milanović o Bosni i Hercegovini: To uopće nije država, to je “big shit”

Jutarnji list je u posjedu snimke jučerašnjeg sastanka Zorana Milanovića s predstavnicima branitelja o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala.

Predsjednik SDP-a u utorak je, na razgovor iza zatvorenih vrata, pozvao predstavnike Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije.

Nakon što je u uvodu “oprao” vlast u Srbiji, Milanović je pokušao prebaciti temu na Bosnu i Hercegovinu. Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću je objašnjavao da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda, ali tu se nije dugo zadržao.

Zoran Milanović je u jednom trenutku bez dlake na jeziku rekao što misli o Bosni i Hercegovini i bh. vlasti, prenosi Jutarnji.hr.

Šef SDP-a nije oduševlje situacijom u BiH, za koju kaže da je, citirajući jednog branitelja, “big shit”, žalio se da u Sarajevu nema s kime razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Europsku uniju jer “to je zemlja bez reda i poretka”.

“Imamo posla s negativcima”, napomenuo je Milanović.

Milanović je govorio i o optužnici protiv čelnika tzv. Herceg-Bosne izrazivši bojazan da će oni biti osuđeni i u drugostepenom postupku.

“Iskreno, nisam optimist, ali neke stvari govore da bi mogla otpasti ta optužnica vezano za udruženi zločinački poduhvat što je za Hrvatsku važno”, rekao je Milanović dodavši da bi u tom slučaju bilo sačuvano “hrvatsko ime”, a njih šestorica će neko vrijeme odležati u zatvoru.

Milanović je stava da bi BiH trebalo “preko rede” gurati u EU jer trenutno u BiH nema reda.

“Tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje sa Vučićem pa se sad to, majke ti mile, prelama na asutrijske predsjedničke izbore”, dodao je Milanović.

Bivši hrvatski premijer i šef SDP-a je na kraju poručio da Hrvatska neće ostaviti Hrvate u BiH same sa Bošnjacima ako se desi da se RS otcijepi.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.