Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević objavio je spisak igrača na koje će računati protiv Estonije na zeničkom “Bilinom polju”, u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević objavio je spisak igrača na koje će računati protiv Estonije na zeničkom “Bilinom polju”, u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Na spisku selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića našlo se 26 igrača, koji će biti u kombinaciji za meč protiv Estonije na zeničkom “Bilinom polju”, u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

“Pozvao sam tri golmana i 23 igrača. Razlog je zato što imamo nekoliko igrača koji su bili povrijeđeni, pa ne želimo u posljednjem trenutku slati pozive drugim igračima. Tokom priprema ćemo znati da li će ti igrači biti spremni za utakmicu”, kazao je Baždarević koji je tom prilikom mislio na veznjake Miralema Pjanića i Senada Lulića koji su se žalili na povrede.

Zbog povrede je otpao Mate Jajalo, dok Muhameda Bešića neće biti duži period. Također na spisku nije bilo Tina Sven Sušića, a selektor je njegov izostanak sa spiska prokomentarisao riječima da ga nije bilo u posljednjih pet pripremnih utakmica.

“Mislim da ovaj spisak na kojem se nalazi dosta igrača koje su igrali prošle kvalifikacije, ali i novih. Čini mi se da je većina zadovoljila formom i možemo biti zadovoljni.”

Selektor je svjestan važnosti prvog susreta kvalifikacija.

“Ovo je važan momenat za sve nas u BiH jer danas počinje kampanja za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Što se tiče utakmice s Estonijom svi znamo šta nas čeka. Riječ je o nezgodnom protivniku i svi znamo da neće biti lako, ali je najvažnije da utakmicu spremimo na najbolji način i da taj prvi korak bude čvrst i jak i da ostvarimo povoljan rezultat”, kazao je selektor i dodao da ekipa mora dodatno trčati i biti borbena ukoliko žele savladati ovu baltičku zemlju.

Baždarević je istakao da pritiska ima, ali da očekuje i da se nada da će biti još veći pritisak na njega kao selektora.

Susret između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije igra se 6. septembra na “Bilinom polju” u Zenici od 20:45 sati. U prodaju će od 29. avgusta biti pušteno 10.600 ulaznica, a cijene će biti kao i u ranijim utakmicama.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina se, osim sa Estonijom, našla u grupi sa starim znancima Belgijom, Grčkom i Kiprom, te selekcijom Gibraltara koja je naknadno uvrštena u našu grupu.

SPISAK

Na spisku se nalaze: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Ognjen Vranješ, Edin Cocalić, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Marin Aničić, Sead Kolašinac, Emir Spahić, Mateo Sušić, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Srđan Grahovac, Edin Višća, Haris Duljević, Haris Medunjanin, Danijel Miličević, Gojko Cimirot, Tomislav Tomić, Armin Hodžić, Edin Džeko, Milan Đurić i Vedad Ibišević.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.