Otvoreno dječije igralište u Ljubiji

Otvoreno dječije igralište u Ljubiji

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković otvorio je danas u LJubiji dječije igralište koje je uz podršku Gradske uprave uredilo Udruženje žena “Rudarka” iz Ljubije.

Đaković je novinarima rekao da je LJubija prepoznata kao varošica u kojoj pretežno žive stari ljudi, koja je preživjela sudbinu mjesta u kojem je ugašen rudnik i gdje su smješteni mnogi ljudi koji su izbjegli u posljednjem ratu.

“Međutim, ovdje žive i mladi bračni parovi i djeca i mi smo se odlučili da podržimo ovaj projekat Udruženja žena iz ovog mjesta što se pokazalo opravdano kada vidimo radost ove djece, ali i trud svih mještana koji su se angažovali da igralište što prije urede i predaju im na upotrebu”, rekao je Đaković.

Predsjednik udruženja “Rudarka” Vesna Šolaja je pojasnila da je riječ o projektu “Djeca su naša snaga i naša budućnost”.

“Ovdje je nekad bilo igralište i budući da ovdje ima dosta djece, željeli smo da im ponovo uredimo prostor gdje mogu da se igraju i druže”, rekla je Šolaja.

Ona je potvrdila da su projektom bila predviđena sredstva za materijal, dok je naknada za sve one koji su izvodili radove, a to su uglavnom mještani LJubije, radost mališana okupljenih oko ljuljaški i drugih rekvizita na igralištu.

Gradska uprava Prijedor je za finansiranje projekta uređenja dječijeg igrališta izdvojila 3.000 KM.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.