KOZARAC: Radar za 5h evidentirao 1.005 saobraćajnih prekršaja

KOZARAC: Radar za 5h evidentirao 1.005 saobraćajnih prekršaja

Zabrinjavajući je podatak da je na dionici puta u naseljenom mjestu Kozarac, za pet sati rada ovaj radar evidentirano 1.005 prekršaja ili 3,35 prekršaja u minuti, saopćeno je iz ovog CJB Prijedor.

Uređaj „Ramer 10“ posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminira mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Ramer 10“ radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta. Radarskim sistemom „Ramer 10“ na području Centra javne bezbjednosti Prijedor vršena je kontrola u periodu od 29.jula do 22.augusta, automatskim mjerenjem dopuštene brzine.

Kontrola brzine kretanja vršena je na putnim pravcima gdje se prema evidencijama statističkih podataka najčešće događaju saobraćajne nezgode s teškim i smrtnim posljedicama, čiji je uzrok u najvećem broju slučajeva brzina kretanja.

Radarski sistem „Ramer 10“ na području Centra javne bezbjednosti Prijedor svakih sat vremena evidentirao je prosječno 26,2 prekršaja prekoračenja brzine učesnika u saobraćaju.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor apeliraju na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise.

Fena

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.