Ubili dijete od 20 mjeseci

Ubili dijete od 20 mjeseci

Zvorničani Mijat Stankić i njegova nevjenčana supruga Fata Durak, priznali su policiji da su ubili mališana starog 20 mjeseci.

Kako je potvrđeno Stankić, koji je inače ujak ubijenog dječaka, i njegova nevjenčana supruga policiji su priznali i da su tijelo zakopali u šumi, koja je u vlasništvu Stankića. “Oni su i opisali sam način izvršenja ovog stravičnog djela”, rekli su iz policije.

Ubijenog dječaka, njegovog mlađeg brata i oca je majka napustila i Centar za socijalni rad je djecu dodijelio na čuvanje baki, majčinoj majci, dok su oca dječaci samo posjećivali.

U noći ubistva, djeca su bili kod bake u selu Kamenica. Otac Slađan Redić kaže da je zadnji put sina vidio u subotu 13. augusta kada je dolazio da im donese neke potrepštine.

“U srijedu ujutro sam čuo da ja Fata nestala i odnijela dijete. Viđena je u Karakaju na putu za Živinice i Tuzlu bez djeteta”, kazao je otac.

I otac i baka, kao i sve komšije, u šoku su zbog tragedije koja ih je zadesila. Baka Milena Stankić vidno potresena kazala je da njena snaha nije govorila ni s kim u selu i da je imala veliki uticaj na Mijata.

Ekshumacija tijela ubijenog dječaka, čiji nestanak je otac policiji prijavio 18.augusta, bit će obavljena sutra.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.