Nedeljko Dragaš zapalio ostavu crkve u Sarajevu – Dačiću, dobio si hitnu istragu: Srbin zapalio crkvu u Sarajevu

Nedeljko Dragaš zapalio ostavu crkve u Sarajevu – Dačiću, dobio si hitnu istragu: Srbin zapalio crkvu u Sarajevu

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Nedeljka Dragaša

jer postoji osnov sumnje da je dana 21. avgusta u jutarnjim satima u ulici Zmaja od Bosne broj 43, Općina Novo Sarajevo, došavši do prozora ostave-magacina Pravoslavne crkve Svetog Preobraženja, kroz zaštitnu rešetku na prozoru ostave uz upotrebu otvorenog plamena zapalio drvene daske kojima je prozor bio osiguran, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Nakon toga, požar je zahvatio unutrašnjost ostave, usljed čega je došlo do  oštećenja u  vidu nagorijelosti zidova ostave te oštećenja i uništenja više pokretnih stvari koje su se nalazile u ostavi, pričinivši na taj način štetu od cca. 2.000 KM.

Međutim, uhapšeni muškarac nije bošnjačke nacionalnosti, te su se napisi pojedinih medija iz RS-a i regiona, da je crkvu zapalio “islamski ekstremista” pokazali pogrešnim.

Čak je i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kazao da Beograd traži hitnu istragu povodom paljenja hrama Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu, te izrazio nadu da se neće ponoviti istraga kao povodom “napada i pokušaja ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici”.

Mali Sloba Milošević je dobio svoju hitnu istragu, a za pretpostaviti je da njenim ishodom neće biti baš i zadovoljan, jer niti je Nedeljko Bošnjak, niti su Srbi “opet bili na meti muslimana”.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.