Sarajevo: U pucnjavi u ulici Muvekita policajac ranio jednu osobu

Sarajevo: U pucnjavi u ulici Muvekita policajac ranio jednu osobu

U ugostiteljskom objektu “Cheers” u ulici Muvekita sinoć je došlo do pucnjave, kazali iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Do pucnjave je došlo u 3:20 sati, a povrijeđena je osoba inicijala M. O. (1974.) iz Sarajeva. Njega je ranio pripadnik MUP-a KS nanijevši mu teške tjelesne povrede u nogu i stomak.

Pucnjava je uslijedila kada je policajac pomenutoj osobi rekao da odloži pištolj koji je držao u ruci, a on nije poslušao naredbu te je repetirao pištolj prema policijskom službeniku koji je nakon toga ispalio dva hica. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Osobu incijala M. O. se sumnjiči da je počinila krivična djela iz člana 359. KZ Federacije Bosne i Hercegovine (napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti) i člana 52. ZONDINOIM-a. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a uviđajnim radnjama na mjestu nesreće je rukovodio tužilac Tužilaštva KS. Zbog sumnje da je napao zaštitara u ugostiteljskom objektu, uhapšena je i osoba inicijala M. O. (1976.) iz Sarajeva koja je bila u društvu s povrijeđenim.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja, kao i pronalasku još jednog izvršioca čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.