Sutra obilježavanje sto godina rudarenja u Ljubiji

Sutra obilježavanje sto godina rudarenja u Ljubiji

Obilježavanje sto godina rudarenja naziv je manifestacije koju će sutra u Ljubiji kod Prijedora organizovati grad Prijedor i Rudnici željezne rude /RŽR/ „Ljubija“ u saradnji sa Udruženjem Program Prijedor iz Trenta, najavljeno je iz prijedorske kancelarije ovog italijanskog udruženja.

Osnovni cilj manifestacije je podsjećanje na značaj Ljubije i ljubijskog rudnika u izgradnji današnjeg Prijedora, kao i oživljavanje varošice koju više decenija prate ekstremno siromaštvo i zapuštenost.

„Naš cilj je i promocija Ljubije među građanima Prijedora, a posebno među mladima, od kojih mnogi nikad nisu bili u Ljubiji niti razumiju značaj njene veoma bogate istorije“, navodi se u saopštenju Udruženja Program Prijedor.

Program počinje od 16.00 časova sedmim međunarodnim sajmom omladinskih nevladinih organizacija „SONVO 2016“ za koji se prijavilo sedam omladinskih organizacija iz Prijedora i jedna iz Trenta.

Predviđeni su fudbalski i šahovski turnir, nastupi više kulturno-umjetničkih društava, premijera omladinske pozorišne predstave „Romeo i Julija“, izrada murala, izložba starih fotografija Ljubije, priprema i degustacija tradicionalnih lokalnih i italijanskih jela i koncert grupe Regina.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 18.00 časova uz obraćanje predstavnika grada Prijedora, RŽR-a „Ljubija“ i Udruženja Program Prijedor iz Trenta.

Za sve zainteresovane posjetioce obezbijeđen je besplatan prevoz autobusima ispred Sportske dvorane „Mladost“ Prijedor od 16.00 časova na svakih sat vremena.

Autor: SRNA

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.