Bosanski Petrovac: U sudaru kamiona i automobila poginula jedna osoba

Bosanski Petrovac: U sudaru kamiona i automobila poginula jedna osoba

Na magistralnom putu M-5 u mjestu Medeno Polje u Bosanskom Petrovcu dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo jedno putničko i jedno teretno motorno vozilo, prilikom čega je vozač automobila smrtno stradao.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK kazali su da je u nesreći učestvovalo putničko motorno vozilo marke Škoda bh. registracijskih oznaka, kojim je upravljao A. B. rođen 1957. godine u Pirotu u Republici Srbiji i teretno motorno vozilo marke Man bh. registracijskih oznaka, kojim je upravljao H. H. rođen 1983. godine iz Cazina.

“U saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač putničkog automobila A. B. koji je prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću radi ukazivanja medicinske pomoći, ali je usljed zadobivenih povreda preminuo”, istakli su iz MUP-a.

Po ovlaštenju dežurnog kantonalnog tužitelja, uviđaj na mjestu nesreće izvršili su pripadnici kriminalističke policije policijske stanice Bosanski Petrovac koji su konstatirali da je uzrok saobraćajne nezgode brzina neprilagođena uslovima i stanju na putu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.