Basel: Lažna dojava o bombi u avionu iz Tuzle, putnici zadržani nekoliko sati

Basel: Lažna dojava o bombi u avionu iz Tuzle, putnici zadržani nekoliko sati

Putnici aviona kompanije Wizz Air koji je letio iz Tuzle u švicarski Basel doživjeli su strah i neprijatnost nakon slijetanja na aerodrom EuroAirport zbog lažne dojave o bombi.

Zadržavanje je trajalo nekoliko sati nakon čega je utvrđeno kako je riječ o lažnoj dojavi. Incident je potvrdila i kompanija Wizz Air čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Wizz Air potvrđuje da su lokalne vlasti, nakon što je avion na letu W6 4293 iz Tuzle za Basel-Mulhouse-Freiburg sletio sasvim uobičajeno i svi putnici i posada se iskrcali normalno, obavile pretragu nakon primljene anonimne dojave da je ugrožena bezbjednost. Istraga je pokazala da ne postoje nikakve prijetnje po bezbjednost i avion je vraćen u saobraćaj. Zbog ovog događaja let W6 4294 sa aerodroma Basel-Mulhouse-Freiburg do Tuzle je kasnio tri sata”, stoji u saopćenju Wizz Aira koji je putnicima uputio izvinjenje zbog neprijatnosti u ovoj situaciji istakavši kako su na prvom mjestu bezbednost putnika i posade.

Incident je potvrđen i iz aerodroma EuroAirport. Naime, objašnjeno je da je lažni poziv o eksplozivnoj napravi bio upućen policiji na aerodromu nakon čega je letjelica morala biti izolirana i temeljito pretražena, uključujući i pregled putnika i prtljaga.

Prema riječima svjedoka, odmah nakon slijetanja aviona u 13:25 sati, pilotu je naređeno da letjelicu pomjeri na kraj piste nakon čega je uslijedila pretraga.

Putnicima je objašnjeno da je uzrok svemu dojava o eksplozivnoj napravi, a putnički avion je pregledala specijalna jedinica žandarmerije te posebno trenirani psi.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.