Srednjoškolci nastavljaju borbu protiv podjela u Jajcu

Srednjoškolci nastavljaju borbu protiv podjela u Jajcu

Odlukom zastupnika u Skupštini SBK-a o osnivanju nove i podijeljenje srednje škole u Jajcu totalni je apsurd za čitavo društvo u Jajcu.

Vijeće učenika ovim putem izražava duboku ogorčenost ovom odlukom koje je nepotrebna ovom gradu, u kojem se suživot gradi godinama bez i jednog incidenta na etničkoj ili vjerskoj pripadnosti što se može dokazati i kroz izvještaje PU “Jajce”.

Jajački “nacionalistički krug” se pribojava tog zajedništva i ljubavi koja vlada među srednjoškolcima koja političkim “poslušnicima” Jajca na dugoročnom planu ne donosi glasove. Zato su i donijeli sramnu pomalo i dogovorenu odluku, navodi se u saopćenju Vijeća učenika.

“Vraćanje ‘u okvire zakona’ kako navodi ministrica Čerkez nije ništa drugo nego vraćanje u torove 90-ih godina, gdje nacionalističke stranke najradije i vide stanovnike ove zemlje kako bi mi mogli lakše manipulisati našim životima. Ova odluka neće ništa bolje pridonijeti, nećemo postati bolji ljudi, jedinu korist će imati politički poslušnici koji će dobiti radna mjesta ili će po običaju uvoziti radnu snagu iz drugih gradova, dok naši sugrađani koji su završili fakultete i dalje će biti na listama Zavoda za zapošljavanje”, navodi se u saopćenju.

Ovakvo mišljenje dijeli veliki broj srednjoškolaca, ali samo rijetki će izaći u javnost, isto tako i roditelji. Grad Jajce je kroz historiju ili povijest, a i istoriju bio grad svih ljudi dobre volje, kažu srednjoškolci iz Jajca.

“Mi nismo zatrovani nacionalizmom na kojem počiva ova država i gdje se dijeli sve na tri. Dok se ljudska svijest ne promijeni neće biti bolje na ovim prostorima, a našoj djeci neće biti potreban ni jedan od tri jezika jer i onako idu na kurseve njemačkog kako bi pobjegli od bolesnog društva. Ako se nastavi ovakav trend, naš grad i država će biti bez stanovnika. Možda je i želja vlasti jer mogli biti lakše manipulisati sa manje svjesnim stanovništvom. Građani služe samo kao politički aparat da se dobiju glasovi kako bi njima obezbijedili egzistenciju”, dodaje se u saopćenju.

Srednjoškolci kažu da nastavljaju borbu. Političari su pronašl modul i rješenja za mnoge problema, pa zašto ne bi i za ovaj.

“Vijeće učenika nastavlja sa radom i svojom borbom do daljnjeg, dok se ne promijeni odluka nacionalstičkih vladara narodnih torova, stoji u saopćenju Vijeća učenika srednjih škola u Jajcu”, navodi se u saopćenju, prenosi Jajce – online.com.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.