Ludnica “Pokemon Go” zarazila je svijet

Ludnica “Pokemon Go” zarazila je svijet

Ludnica “Pokemon Go” zarazila je svijet otkako je dostupana za iOS i Android uređajima od 6. jula.

Ova aplikacija proširene stvarnosti trenutno je dostupna službeno samo u Australiji, na Novom Zelandu i u Sjedinjenim Državama, a uskoro se očekuje i širom svijeta uključujući i BiH.

Uprkos tome, fanovi u nenavedenim zemljama pronašli su način kako je igrati, tj. kako hvatati Pokemone po svom gradu. Bitno je naravno skupit sve. Jedan vrijedni reddit korisnik iz BiH objasnio kako ga instalirati na svoje mobitele.

Igrica koja koristi GPS podatke, ohrabruje igrače da jure po gradu hvatajući likove poput Bulbasaura i Jigglypuffa. Moguće je da jedan vreba i u vašem tušu u kupaonici ili se skriva iz kontejnera u ulici ili u dvorištu komšije kao i u vašom omiljenom kafiću ili trgovini. Zapravo, mogu biti svugdje.

U BiH se borba tri tima – Valor, Instinct i Mystic već dobro zakuhala. Trenutno traju bite za dvorane koje se nalaze na raznim lokacijama u sarajevu, Mostaru i Zenici.

Nintendove dionice su skočile čak 25%, odnosno povećala im se vrijednost za više od 11 milijardi dolara! Već se počelo govoriti o tome kako će u kompaniji uskoro početi vraćati i druge velike stvari poput Maria i drugih poznatih likova.

Aplikacija je već prešišala Tinder – najveću aplikaciju za upoznavanje ljudi, a na putu je i da pretekne Twitter u dnevnim aktivnim korisnicima.

Ako želite protegnuti noge i dobro se zabaviti, izvolite.

 

kozarac.ba

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.