Nekoliko osoba privedeno u policijskoj akciji razbijanja dilerske mreže u Banjoj Luci i Trebinju

Nekoliko osoba privedeno u policijskoj akciji razbijanja dilerske mreže u Banjoj Luci i Trebinju

Od ranih jutarnjih sati, po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika MUP-a RS, vrši pretrese i lišenja slobode na području Banja Luke i Trebinja, a na terenu se nalazi i istražitelj Tužilaštva BiH koji koordinira rad ovlaštenih službenih osoba.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i razbijanje dilerske mreže koja već duže vremena djeluje na području Trebinja i Banja Luke, te krijumčari opojne droge iz Crne Gore u BiH, najviše opojnu drogu marihuana-skunk i druge, koju na ilegalnom narko-tržištu prodaje većem broju konzumenata i ovisnika sa područja Banja Luke i Trebinja, a među kojima su mladi ljudi, malodobne osobe i osobe školske dobi.

“Nakon dobro pripremljene akcije, uslijedila je realizacija aktivnosti koja uključuje lišenje slobode i privođenje većeg broja osoba, kao i pretrese stanova, kuća, objekata i vozila koja koriste osumnjičeni, sa ciljem pronalaska i zaplijene opojnih droga”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da je meta akcije više od 10 osumnjičenih osoba, uglavnom sa područja Banja Luke i nekoliko osoba Trebinja.

Navedene osobe su pod istragom, da su kao organizirana kriminalna skupina, duži vremenski period, vršili krijumčarenje, nabavku, rasparčavanje i prodaju opojnih droga ovisnicima i konzumentima na području Trebinja, Banja Luke i okoline, te na taj način sticali veliku nezakonitu imovinsku korist, a nanosili štetu mladim osobama, njihovim obiteljima i cjelokupnoj zajednici.

U dosadašnjim aktivnostima, izvršena je zapljena veće količine opojne droge i novca koji potiče iz izvršenja ovih krivičnih djela. Nakon provedene akcije, prema instrukciji tužitelja, poduzet će se dalje radnje prema osumnjičenima.

Ovim aktivnostima, Tužilaštvo BiH se zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, odlučno suprotstavlja narko-kriminalu i strukturama narko-mafije u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Klix

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.