Srebreničkim žrtvama se poklonili Čedomir Jovanović, Milan Bandić, Maureen Cormack…

Srebreničkim žrtvama se poklonili Čedomir Jovanović, Milan Bandić, Maureen Cormack…

Brojne zvanice pristužu u Srebrenicu kako bi odali počast ubijenim Srebreničanima koji će danas pronaći svoj posljednji smiraj u Memorijalnom centru Potočari.

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković u Spomen-sobi prima goste koji će prisustvovati ovogodišnjoj komemoraciji.

Čedomir Jovanović, Milan Bandić, Nermin Nikšić, Damir Mašić, Ismir Jusko, ambasadorica Maureen Cormack, Theodor Meron i druge zvanice već su pristigle u Memorijalni centar gdje će prisustvovati komemoraciji ubijenim Srebreničanima.

“Prošla je 21 godina, a Srebrenica je i dalje bolno mjesto. Ne trebaju nam individualna mišljenja, nego jasan politički stav. Svako ko je počinio genocid i zločin treba odgovarati za njega. Potrebno je što prije donijeti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici jer bi takav čin poboljšao odnose zemalja na području bivše Jugoslavije. Ni nakon 21 godinu nije kasno doći u Srebrenicu, ovo je mjesto kojeg se svi trebaju sjećati, a dok se ne pokrenemo i donesemo politiku koja će biti jedinstvena za cijelu BiH stojimo u mjestu”, izjavio je Jovanović.

“Prošla je 21 godina, a Srebrenica je i dalje bolno mjesto. Ne trebaju nam individualna mišljenja, nego jasan politički stav. Svako ko je počinio genocid i zločin treba odgovarati za njega”, kazao je Čedomir Jovanović.

Ambasadorica Maureen Cormack rekla je da je posvećenost SAD-a Srebrenici ostala jednaka u posljednjih 20 godina. Ambasadorica je ponovila izjavu državnog sekretara Johna Kerryja koji je rekao da građani SAD-a stoje rame uz rame s građanima BiH i Srebrenice.

“Došli smo ovdje da odamo počast stradalima, ali smo tu i da tražimo i pravdu za one za kojima se još traga”, rekla je Cormack.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.