Bivši uposlenik: Raditi u Facebooku je isto kao živjeti u Sjevernoj Koreji

Bivši uposlenik: Raditi u Facebooku je isto kao živjeti u Sjevernoj Koreji

Priču bivšeg zaposlenika Facebooka, koja je zapravo inicijalno ispričana u knjizi nazvanoj Chaos Monkeys: Obscene Fortune and Random Failure in Silicon Valley, a koji je usporedio rad u Facebooku sa životom u Sjevernoj Koreji, prenio je portal Cnet, a zatim i ostali mediji.

U knjizi se Antonio Garcia Martinez, koji je za najveću i najpopularniju društvenu mrežu radio u od 2011. do 2013. godine, nakon čega je dobio otkaz, žestoko obrušio prvenstveno na Marka Zuckerberga i općenito radnu, ali i životnu filozofiju u Facebooku. Usporedio je Facebook sa Sjevernom Korejom i Rimskim carstvom, jasno aludirajući na kult “Velikog Vođe”, kojega prema njegovim riječima Mark Zuckerberg tako pažljivo njeguje i obožava.

“Osjećaj rada u Facebooku je vrlo sličan osjećaju života u Sjevernoj Koreji ili Kubi. Na zidovima su polijepljeni slogani, svi smo nosili uniforme. Shvatio sam da je riječ o pojavama kakvima smo svjedočili puno puta, a pamti ih i povijest. Radi se o egomanijacima koji imaju svoje divlje vožnje, tako smo i svi mi u Facebooku bili samo pješaci u velikoj igri još većeg Marka Zuckerberga”, tvrdi Martinez.

U dijelovima knjige koje je objavio Daily Mail piše da kompanija ima posebnu službu pod nazivom Sec koja prati aktivnosti zaposlenika.

Martinez naglašava i kako je bilo prigovora na ženske djelatnice ako su njihove suknje, prema mišljenju vladajuće strukture, bile prekratke.

Po njegovom mišljenju, fama o Silicijskoj dolini kao poslovnom raju obična je podvala, jer tu nema nikakve demokratije ili meritokratije.

klix

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.