Produženo radno vrijeme matične i šalter službe

Produženo radno vrijeme matične i šalter službe

Gradska uprava Prijedor produžila je danas radno vrijeme matične službe i šaltera za ovjere s ciljem da se smanje gužve uobičajene u ljetnom periodu, rekla je načelnik Odjeljenja za opštu upravu grada Prijedora Jasminka Murselović.

Tako će šalter sala na prizemlju zgrade gradske uprave od danas do 31. avgusta raditi od 7.30 do 18.00 časova, umjesto do 15.30 kao do sada.

„Razlog ovakve odluke je da rasteretimo šaltere tokom ljeta, pogotovo u jutarnjim časovima kada imamo povećan priliv stranaka. To je vrijeme kada dolazi naša dijaspora i ljudima su potrebni razni dokumenti“, rekla je Murselovićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da je drugi razlog da se radno vrijeme šalter sale uskladi sa radnim vremenom Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor odnosno njihove službe za izdavanje ličnih dokumenata koja takođe radi do 18.00 časova,

„Naš posao i njihov tijesno je povezan i ne možete dobiti ni pasoš niti ličnu kartu bez provjere u našoj matičnoj službi ili bez izvoda iz matične knjige rođenih i uvjerenja o državljanstvu“, podsjetila je Murselovićeva.

Prijedorčanima će na ovaj način biti omogućeno da brže dođu do potrebnih dokumenata i da vrijeme na godišnjem odmoru kvalitetnije provedu bez čekanja na šalterima.

Autor: SRNA

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.