Fikret Abdić kandidat za načelnika Velike Kladuše

Fikret Abdić kandidat za načelnika Velike Kladuše

Ono što se već duže vremena nagađalo, danas se obistinilo. Fikret Abdić će biti kandidat Laburističke stranke za načelnika Velike Kladuše na lokalnim izborima, koji će se održati 2. oktobra.

Tu informaciju objavila je Laburistička stranka na svojoj internet stranici. Ta stranka je u četvrtak, 30. juna 2016. godine predala kandidacijske liste za Lokalne izbore 2016. godine, u skladu sa Uputstvima o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti, stoji u saopćenju.

Laburisti su kandidovali Fikreta Abdića za načelnika Općine Velika Kladuša, a njegovu kćerku Elviru Abdić-Jelenović za nositelja liste za Općinsko vijeće Velika. Kandidat ove stranke za načelnika Općine Cazin biće Hakija Beganović, a nositelj liste za Općinsko vijeće Mirvet Beganović, zastupnik u Skupštini USK.

Čeka se još potvrda CIK-a

Kandidati svih stranaka još trebaju proći konačnu ovjeru kod Centralne izborne komisije koja će nakon 4. jula, kada ističe rok za prijave, objaviti konačne liste sa svim kandidatima za (grado)načelnike i općinska/gradska vijeća.

Podsjećamo, Fikretu Abdiću je početkom ovog mjeseca istekla 15-ogodišnja kazna za ratne zločine, koju je izdržavao u Republici Hrvatskoj. Abdić je aktivno učestvovao u kampanji za prošle lokalne izbore kada je pobjedio Edin Behrić, kandidat kojeg je on otvoreno podržao. Nedugo nakon preuzimanja funkcije, Behrić je „otkazao poslušnost“ Abdiću. U međuvremenu došlo je do sukoba unutar Demokratske narodne zajednice, uslijed kojeg je osnovana Laburistička stranka na čelu sa Abdićevim kćerkama, a ovoj stranci pristupila je i većina članstva DNZ-a.

Kladusa.net

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.