Eldin Jakupović produžio vjernost novom članu Premiershipa!

Eldin Jakupović produžio vjernost novom članu Premiershipa!

Prema pisanju oficijelnog sajta engelskog kluba Hull City, Kozarčanin Eldin Jakupović produžio je ugovor sa novim članom Premiershipa do ljeta 2018. godine.

Iako je klub ranije praktikovao ugovore za svoje golmane na samo godinu dana, uprava Hull Citya inzistirala je na potpisivanju dvogodišnjeg ugovora sa iskusnim golmanom iz Kozarca.

Zanimljivo, Jakupović je igrač Hull Citya sa najdužim stažom u ovom klubu. Naime, 31-godišnji Kozarčanin je stigao u redove ovog engleskog kluba iz solunskog Arisa u julu 2012. godine.

Bivši golman bh. mlade reprezentacije i ex-golman Švicarske Jakupović ukupno je branio za Hull City na 28 utakmica, dok je ključnu ulogu odigrao prije nepunih mjesec dana, i to u najbitnijim utakmicama za svoj klub.

Trener Hull-a Bruce Arena dao je priliku Jakupoviću pred sam kraj ovogodišnjeg Championshipa, kao i u najvažnijim utakmicama playoff-a i samom finalu na Wembleyu, nakon čega je Hull City izborio plasman u najelitniji rang fudbala, engleski Premiership. Jakupović mu se odužio izvrsnim partijama, nakon čega je uslijedilo i današnje potpisivanje ugovora i vjernost klubu na još dvije godine.

Nakon kratke pauze, Eldin i društvo će put Portugala gdje će se pripremati pred novu sezonu, u kojoj očekujemo nastup Jakupovića u Premier League, po mnogima u najjačoj ligi svijeta.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.