Nezaposlenost Žerićima nije uskratila sreću, za kumu odabrali doktoricu Pašalić

Nezaposlenost Žerićima nije uskratila sreću, za kumu odabrali doktoricu Pašalić

U Puharskoj kod Prijedora, u familiji Žerić danas je bilo veselo. Razlog tome je proslava 1. rođendana najmlađeg člana porodice.

Familija Žerić broji devet članova i u kući niko ne radi. Glava kuće, Zlatko već duže vrijeme iščekuje posao u prijedorskom komunalnom preduzeću. Tamo je radio i njegov otac. Za naš portal kaže da mu nije bitno, šta bi radio, već samo da mu se pruži mogućnost da prehrani i svoju djecu izvede na pravi put.

Elizabeta ima 13 , Elmedina 11 , Melisa 9, Alen 7, Tea 4 , Sulejman 3, Amar 1 godinu.

Danas  je poseban dan, jer naš najmlađi sin Amar slavi prvi rođendan. Moja supruga Ajša i ja smo zamolili dr. Azru Pašalić, koja je pedijatar naše djece, da pristane da bude  kuma našem sinu Amaru”, kaže  Zlatko.

Zanimljiva činjenica je i to da je prije šest decenija Ajšinom ocu kuma bila Hajra Murselović, majka dr. Azre Pašalić, koja je na molbu Smajinog oca Redžepa kumovala tada jednogodišnjem Smaji.

U ovoj romskoj porodici prema običaju kuma je odsjekla Amaru pramen kose i poželjela mu puno sreće i uspjeha u životu. Ovom prilikom upriličena je i “kumska” – rođendanska torta.

Ajša je kćerka, Hatić Smaje, koji je inače bio prvi predsjednik Udruženja Roma tadašnje Opštine Prijedor. On je, nažalost,  preminuo prerano i nije uspio da se izbori za neka osnovna prava Roma u Prijedoru ali i šire.

Iako vlada nezaposlenost, ona nije uspjela da naruši sreću i blagostanje ove mirne i poštene porodice.

Prijedor24

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.