UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE KRAO IZ KUĆA GRAĐANA KOJI ŽIVE U INOSTRANSTVU

UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE KRAO IZ KUĆA GRAĐANA KOJI ŽIVE U INOSTRANSTVU

Policija u Sanskom Mostu uhapsila je E.V.(1981) osumknjičenog da je na užem gradskom području počinio više krivičnih djela teška krađa.

Operativna saznanja i prikupljeni materijalni dokazi ukazuju da je E. V., koji je i od ranije poznat kao višestruki izvršilac krivičnih djela i ovisnik o uživanju opojnih droga, od početka 2016. godine u užem gradskom području vršio provale u porodične kuće građana koji borave u inostranstvu te iz njih krao nakit, TV prijemnike (LCD i plazme), razni alat i druge vrijednosti koje je nakon toga prodavao osobama iz Sanskog Mosta i Prijedora.

Na nekoliko lokaliteta izvršen je pretres kojom prilikom je pronađena određena količina predmeta i stvari koje potiču iz navedenih krivičnih djela, a u toku su radnje na pronalaženju i oduzimanju ostalih predmeta koji su prodani na više lokaliteta, navodi se u saopštenju MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U vezi sa navednim krivičnim djelima tokom noći sa srijede na četvrtak uhapšene su još dvije osobe i to A.A. (1982) iz Prijedora i E.M. (1981) iz Sanskog Mosta zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo prikrivanje, a kod njih su pretresima pronađeni i određeni ukradeni predmeti.

Prema dosad prikupljenim materijalnim dokazima E.V. je počinio najmanje devet krivičnih djela teška krađa, a u toku je kriminalistička obrada i prikupljanje materijalnih dokaza za rasvjetljavanje još nekoliko istovrsnih krivičnih djela.

Nakon završetka krimininalističke obrade E.V. će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predan na dalje postupanje nadležnom Tužilaštvu USK-a.

Faktor.ba

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.