Dodik: Moguća izgradnja autoputa Banjaluka – Prijedor za dvije godine

Dodik: Moguća izgradnja autoputa Banjaluka – Prijedor za dvije godine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je večeras da bi u naredne dvije godine mogao da bude izgrađen autoput Banjaluka – Prijedor.

“Sve će imati svoju dinamiku, ali ono što bi mogli da imamo u naredne dvije godine je izgrađen autoput do Prijedora”, rekao je Dodik.

Govoreći o dovođenju kineske valute juan u ravnopravan tretman u BiH, predsjednik Srpske rekao je za ATV da je kineska valuta u takozvanoj “korpi valuta” Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, što govori da o valutnom tretmanu juana u BiH ne bi trebalo da bude problema.

“To je važno jer bi sa kineskim vlastima mogli direktno da dogovaramo finansiranje mnogih projekata u njihovoj valuti i ne bi imali problem u vezi sa preračunavanje, i svim drugim što poskupljuje stvari”, naveo je Dodik.

On je dodao da nije zaboravljen ruski kredit i da Rusija tvrde “da to nije izgubljeno”. “Ali, imajući u vidu da je Rusija pod sankcijama, morala je da sve to premjesti, ali ne odustaju da u datom trenutku to pitanje ponovo aktueliziju”, naglasio je Dodik.

SRNA

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.