Sezona već počela: Neumu nedostaje plaža, broj gostiju veći nego prošle godine

Sezona već počela: Neumu nedostaje plaža, broj gostiju veći nego prošle godine

Jedini bosanskohercegovački grad na Jadranskom moru počeo je primati prve goste, a ako je suditi prema riječima Andrije Krešića, direktora Turističke zajednice HNK, pred Neumom je vrlo dobra sezona.

U razgovoru za Klix.ba, Krešić je otkrio kako očekuje da će, na osnovu najava, predstojeća sezona biti dobra, te da ni vremenske prilike ne bi trebale predstavljati limitirajući faktor.

“Možemo reći da je sezona već na neki način krenula. U Neumu ima gostiju, a iz razgovora sa hotelijerima može se zaključiti da gostiju ima više nego u isto vrijeme prošle godine. Također, u hotelima i privatnim smještajima ima 13 ili 14 hiljada kreveta”, rekao je Krešić.

S obzirom da je načelnik Općine Neum prošlogodišnju sezonu ocijenio jednom od najboljih, možemo pretpostaviti da je pred Neumljanima vrlo plodonosna godina.

Kada je u pitanju neumska lokalna vlast, Krešić je rekao kako tamošnja općina svake godine napravi neki novi sadržaj ili unaprijedi postojeći, ali da zbog skučenog gradskog prostora to nisu neki veliki poduhvati.

Također, pojedini problemi ukazuju da turizam u Neumu raste, ali da, nažalost, jedini bh. grad na jadranskoj obali nema kapacitet da mu priskoči u susret.

“Neum danas ima problema sa plažama jer su smještajni kapaciteti veći od kapaciteta plaža. Iako se i na tom problemu radi, mislim da je Neum zreo za jedan veliki zahvat kad je riječ o plažama i sportskim terenima u kojima se također krije potencijal i mimo sezone”, kazao je Krešić

Općina je ove godine konačno završila šetalište koja se proteže sa jednog na drugi kraj Neuma u dužini od pet kilometara. Također, nastavak ceste Stolac – Neum najavljuje se za drugu polovinu 2016. godine.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.