Renato Kragulj (25), jedan od najvećih lopova na području Prijedora – pokrao i djevojkinog oca

Renato Kragulj (25), jedan od najvećih lopova na području Prijedora – pokrao i djevojkinog oca

Kragulj je prošle godine prijavljen Tužilaštvu zbog krađe zlatnog nakita vrijednog oko 12.000 maraka i to iz kuće oca njegove djevojke.

Renato Kragulj (25), jedan od najvećih lopova na području Prijedora, ponovo se našao u sukobu sa zakonom i to zbog deset krađa na području grada, usljed kojih je svoje sugrađane ojadio za oko 4.000 maraka. Kako saznajemo, krao je sve što mu se našlo pod rukama. Na meti su mu se tokom maja i juna našli i kuće i stanovi i kafići, iz kojih je iznosio novac, računarsku tehniku, mobilne telefone, zlatni i srebreni nakit, kao i bicikle.

“Otuđene predmete je dalje prodavao trećim licima, a ostvarenu dobit je zadržavao za sebe”, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) u Prijedoru, navodeći njegove inicijale. Dodali su kako je u toku kompletiranje i dokumentovanje predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu u Banjaluci biti dostavljen izvještaj o krađama koje je počinio. Kako saznajemo, jedan dio predmeta koje je ukrao su pronađeni i biće vraćeni vlasnicima.

On je duže vrijeme bio u vezi s kćerkom oštećenog, a nekoliko puta joj je bio u kući, što je iskoristio da se uvjeri gdje se nalaze dragocjenosti. Ukradeno zlato je zatim prodavao po lokalnim zlatarama.

U septembru 2013. godine hapšen je zbog sumnje da je s nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u mjestima Sotonice i Malo Palančište kod Prijedora krao mesingana slova. Na teret mu je stavljano da je s vjerskih objekata krao oluke i druge sekundarne sirovine. Ukradene predmete prodavao je u preduzećima za otkup sekundarnih sirovina u Prijedoru.

U jednom od njih, poslije hapšenja 2013. godine, pronađen je dio ukradenih stvari.

 

Iz preduzeća nestalo 4.500 KM i pištolj

 

Policiji u Bosanskom Novom prijavljeno je kako je iz prostorija Akcionarskog društva “Japra” ukradena metalna kasa, u kojoj se nalazilo oko 4.500 KM kao i pištolj crvena zastava. Iz CJB Prijedor su poručili da je u o svemu obaviješten dežurni tužilac i da je u toku rad na rasvjetljavanju krađe i pronalasku lopova.

 

Nezavisne

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.