Rano jutros u akciji “Mreža” uhapšeno 30 osoba iz Zenice, Kaknja, Viteza, Maglaja i Travnika

Rano jutros u akciji “Mreža” uhapšeno 30 osoba iz Zenice, Kaknja, Viteza, Maglaja i Travnika

U okviru operativne akcije “Mreža” policijski timovi izvršili su pretrese na 58 lokacija te tom prilikom 30 osoba lišili slobode.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona u proteklom periodu, u okviru operativne akcije kodnog naziva “Mreža”, poduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje usmjerene na otkrivanje i procesuiranje članova organizovane grupe koju se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

U nastavku realizacije ove operativne akcije danas u ranim jutarnjim satima policijski timovi su započeli istovremene pretrese na 51 lokaciji na području Zeničko-dobojskog kantona, na četiri lokacije na području Srednjobosanskog kantona i dvije lokacije na području Trebinja.

Pretresi objekata na 58 lokacija se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišavanja slobode 35 osoba koje se sumnjiči za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Tokom provođenja operativne akcije “Mreža” dokumentovano je 499 krivičnih radnji za koje su osumnjičeni članovi organizovane grupe protiv koje je ova akcija i usmjerena.

Policijskim timovima Uprave policije MUP-a ZDK u naznačenim aktivnostima pomoć pružaju pripadnici Federalne uprave policije te pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Srednjobosanskog kantona i tom prilikom je angažovano više od 450 policijskih službenika.

U ovoj akciji lišeni su slobode: M. D. rođen 1977. godine, iz Viteza, L. N. rođen 1977. godine, iz Zenice, H. J. rođen 1982. godine, iz Zenice, M. A. rođena 1989. godine, iz Zenice, K. V. rođena 1989. godine, iz Maglaja, B. A. rođen 1989. godine, iz Zenice, P. D. rođen 1977. godine, iz Zenice, S. S. rođen 1970. godine, iz Zenice, M. Č. rođen 1980. godine, iz Zenice, T. A. rođen 1982. godine, iz Zenice, P. S. rođen 1977. godine, iz Kaknja, B. H. rođen 1975. godine, iz Zenice, A. E. rođen 1986. godine, iz Zenice, M. A. rođen 1985. godine, iz Zenice, H. A. rođena 1990. godine, iz Zenice, Š. I. rođen 1965. godine, iz Zenice, Š. A. rođen 1996. godine, iz Zenice, H. M. rođen 1989. godine, iz Zenice, O. F. rođen 1976. godine, iz Zenice, H. N. rođen 1982. godine, iz Zenice, M. E. rođen 1992. godine, iz Zenice, R. A. rođen 1977. godine, iz Travnika, B. A. rođen 1995. godine, iz Zenice, H. E. rođen 1987. godine, iz Zenice, L. E. rođen 1953. godine, iz Zenice, Š. D. rođen 1979. godine, iz Zenice, Š. M. rođen 1980. godine, iz Zenice, H. Dž. rođen 1990. godine, iz Maglaja, H. S. iz Maglaja i M. A. rođena 1984. godine, iz Zenice.

Dosadašnjim aktivnostima u okviru provedene akcije pronađeno je i privremeno oduzeto 50 materijalnih dokaza u vidu pojedinačnih isporuka opojnih droga. Također su pronađena i oduzeta tri pištolja, 1110,85 grama opojnih droga, pet drobilica za marihuanu, pet digitalnih vaga za precizno mjerenje, 92 komada municije, veća količina tableta sa psihoaktivnim komponentama i jedan zračni pištolj.

U toku je privođenje osoba lišenih slobode u službene prostorije, gdje će nad istim biti provedena kriminalistička obrada, nakon čega će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, biti predati na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.