Borkina i Kadirova oaza u Kamičanima kod Kozarca goste ostavlja bez daha

Borkina i Kadirova oaza u Kamičanima kod Kozarca goste ostavlja bez daha

Etno-selo “Oaza BK Đonlagić” u Kamičanima kod Kozarca sve je zanimljivija turistička destinacija koja mnoge ostavi bez daha. Nalazi se pored magistralnog puta Prijedor – Banja Luka, a na 13.000 kvadrata smješteni su sportski tereni, ljetnikovci, jezero sa šaranima, prekrasan restoran s raznovrsnom kuhinjom, dječije igraonice s turističkim vozićem, rijetke ptice…

Mali skver

Osim parkinga, vlasnici su napravili i mali skver s kružnim tokom kako se vozači ne bi mučili prilikom odlaska. Posjetioci su brojni, ima ih iz Prijedora, Sanskog Mosta, Bosanskog Novog, ali i iz Hrvatske te bh. dijaspore.

Kadir Đonlagić iz Kamičana, koji već 33 godine živi i radi u Švicarskoj sa suprugom Borkom, rođenom Nikšićankom, skoro pet godina gradio je ovo etno-selo. Nije zaboravio svoj rodni kraj, štaviše, podario mu je kompleks koji je Kamičanima udahnuo dušu, mještanima dao podstrek, a ujedno je i zaposlio 20-ak komšija.

– I dok smo gradili etno-selo dolazili su nam gosti, što je bilo prijatno iznenađenje. Sada da i ne govorim – rekao nam je Đonlagić.

Posjetioci su oduševljeni ugođajem, posebno djeca. Blicevi fotoaparata i telefona ne prestaju sijevati. Ukrasne ptice, poput fazana, koji kao da znaju šta se dešava, ponosno pokazuju svoje raskošno perje.

– Doveo sam djecu da uživaju, zaista je sve na svom mjestu, kazao nam je posjetilac iz susjednog Novog Grada/Bosanskog Novog.

Nogometni teren

Osigurana je i škola jahanja u kojoj najviše uživaju najmlađi. Na nogometnom terenu slikali su se na leđima ponija.

Uloženo 1,5 miliona KM

Sportsko-rekreativno-turistički centar u Kamičanima već je postao ponos Potkozarja, što silno raduje vlasnike. Kažu da imaju još mnogo ideja te da planiraju i proširenje sadašnjih kapaciteta, ali im treba malo odmora, jer su za relativno kratko vrijeme uložili 1,5 miliona KM.

Borka i Kadir Đonlagić imaju u Švicarskoj firme “Alma trans” i “Alma cargo”, koje se bave transportom i zapošljavaju 32 radnika.

Avaz

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.