Kavazović / Reis poručio Dodiku i Ivaniću: Idete u Beograd, a gdje ste u Prijedoru?

Kavazović / Reis poručio Dodiku i Ivaniću: Idete u Beograd, a gdje ste u Prijedoru?

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović kritizirao je srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i predsjednika RS-a Milorada Dodika.

On je uputio kritike zato što su u ponedjeljak boravili u Beogradu gdje je, kako je rekao, začeto zlo koje je pogodilo BiH.

Kavazović smatra da su Ivanić i Dodik u ponedeljak trebali biti u Prijedoru gdje je obilježen Dan belih traka”, a jučer i na obilježavanju zvorničkih žrtava.

“U ponedeljak su neki bili u Beogradu, a trebalo je da svi budu u Prijedoru i trebalo je da danas budu ovdje s nama. Jer tamo se i zlo začelo, zlo koje je pogodilo ovu zemlju. Začelo se tamo. Oni su otišli tamo da svjedoče tom zlu”, rekao je Kavazović na jučerašnjem pomenu zvorničkim žrtvama.

On je rekao da su “neki” trebali biti ne samo na tom pomenu već i dan ranije u Prijedoru na obilježavanju Dana bijelih traka.

“Vidite ono što i ja vidim, znate ono što i ja znam. Svjedočite onome čemu i ja svjedočim. Ubijali su nas nevine, odvodili u logore, i sada traže od nas da o tome ne pričamo. Mi ćemo govoriti istinu ma koliko ona bila za nas teška i gorka, za njih je još gorča i još teža”, rekao je poglavar IZ u BiH, prenijeli su mediji. Bošnjaci, rekao je, nisu narod koji mrzi, ali jesu narod koji pamti i koji neće odustati od svog pamćenja.

“Naravno, želimo živjeti s našim komšijama u miru. Najveća naša pobjeda je mir. Mi želimo živjeti u miru, ali nećemo biti slijepi da oni koji su ovo sve učinili i oni koji ovo sve negiraju i oni koji se ispod zločinca Radovana Karadžića potpisuju s ‘Idemo dalje’, i oni koji su stali iza takvih, mi nećemo biti slijepi na to. Neka ne misle da to ne vidimo”, naveo je Kavazović i dodao da to ne govori iz ljutnje, nego iz pune svijesti.

radiosarajevo.ba

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.