Pod motom “Volim Prijedor” danas tradicionalna 23. Prijedorska ulična trka

Pod motom “Volim Prijedor” danas tradicionalna 23. Prijedorska ulična trka

Pod motom “Volim Prijedor” danas će biti  održana tradicionalna 23.  Prijedorska ulična trka koja je poslije beogradskog maratona najprestižija sportska manifestacija ovakvog tipa u regionu.

Predsjednik Organizacionog odbora Marko Pavić istakao je da su ovo masovne trke gdje u prosjeku učestvuje više od 4.000 učesnika, atletičara, rekreativaca, učenika i cicibana, ali i profesionalnih sportista. Manifestaciju prati i 20.000 gledalaca, a tim povodom, za učesnike, atletske radnike i prijatelje atletike, sutra će biti organizovan i prijem kod gradonačelnika Prijedora Marka Pavića.

Prijavili su se atletičari iz Mađarske, Moldavije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, te atletičari iz Kenije.

Promoter trke je atletska legada Dragutin Topić.

Start prve od 24. trke je u 16 časova kad će uslijediti nastup učenica prva četiri razreda osnovnih škola na stazi od 800 metara, Nakon srednjoškolaca, u 18,40, u programu je najsimpatičnija trka cicibana na 100 metara. Za 18,50 najavljeno je svečano otvaranje, a u 19 časova i start seniorki na 2000 metara. U 19,15 startuju seniori koji trče 4.400 metara.

Organizator trka je Atletski klub Prijedor, generalni pokrovitelj grad Prijedor, a pokrovitelj Ministrastvo za porodicu, omladinu i sport RS.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.