KOZARAC: Korak bliže izgradnji novog doma kulture

KOZARAC: Korak bliže izgradnji novog doma kulture

Grad Prijedor objavio je danas oglas o prodaji poslovnog prostora u Kozarcu početne vrijednosti 330.000 KM.

Time je načinjen korak dalje u inicijativi mještana Kozarca da se izgradi novi dom kulture u ovom mjestu, budući da je prostor koji je bio predviđen za tu namjenu neadekvatan.

Posredstvom svojih predstavnika u Skupštini grada Prijedora, zbor građana, savjet mjesne zajednice i Kulturno-umjetničko društvo (KUD) “Kozara” iz Kozarca predložili su da grad proda postojeći prostor, da novac od prodaje namijeni početku izgradnje novog doma, a Kozarčani bi, kao i u mnogim dosadašnjim investicijama, sami završili gradnju.

Nekadašnji dom kulture je srušen, a ugovorom između grada i investitora na njegovom mjestu napravljena je zgrada. Tim ugovorom bilo je predviđeno da se u prizemlju napravi sala za kino projekcije i za rad KUD-ova i nevladinih organizacija, ali je aneksom ugovora prostor u prizemlju zamijenio prostor u suterenu koji ne zadovoljava uslove za boravak veće grupe ljudi.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je ranije da mu je poznato da su u vrijeme izgradnje stambenih zgrada u Kozarcu vršene određene zamjene i da grad jeste dobio jedan prostor namijenjen za kino, ali da on ima četiri stuba, te je nemoguće organizovati kino projekcije.

On je dodao da taj prostor nije adekvatan i da je inicijativa mještana Kozarca opravdana.

Poslovni prostor u Kozarcu površine od 375,80 kvadratnih metara u stambeno-poslovnom objektu u Ulici Mladena Stojanovića prodaje se putem usmenog javnog nadmetanja – licitacije.

Oglas je objavljen u “Kozarskom vjesniku”, na internet stranici i na oglasnoj tabli gradske uprave. Otvoren je do 27. maja u 15.00 časova, a prodaja će se obaviti 30. maja 2016. godine u 11.00 časova.

SRNA

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.