Podrška kontraprotestu ili otkaz iz državne službe

Podrška kontraprotestu ili otkaz iz državne službe

Zaposleni u javnim institucijama, ustanovama i preduzećima u RS dobili su obrazac na koji treba da se upišu da su za “dobrovoljan” odlazak na kontraproteste koje organizuje predsjednik RS-a Milorad Dodik, tvrde iz Partije demokratskog progresa (PDP).

“U protivnom, tvrde radnici jedne ustanove, koji su iz razumljivih razloga ostali anonimni i iz tog razloga prekrili njen naziv, saopćeno im je da ako ne odu slijedi otkaz”, ističu iz PDP-a.

Iz ove opozicione političke stranke u manjem bosanskohercegovačkom entitetu dodaju da se na ovom primjeru jasno vidi demokratije SNSD-a i vladajuće koalicije koji uslovljavanju građane RS-a da budu “Srcem za Srpske” ili im slijedi otkaz.

PDP je ranije upozoravao da su predsjednici gradskih i općinskih odbora SNSD-a dobili naredbu iz centrale da motivišu ljude da izađu na kontraprotest.

Podsjećamo, 14. maja u parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci održat će se protesti u organizaciji Saveza za promjene i to kao izraz nezadovoljstva postojećim stanjem u RS-u.

Odmah nakon što je Savez za promjene objavio datum održavanja protesta i predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio je kontraproteste zakazane istog dana.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić jučer je ocijenio da je Dodik time najavio je neku vrstu nasilja i prijetnje jer je evidentno da riječ o huškanju naroda na narod.

Prema njegovim saznanjima postoje i organizovane ekstremne grupe iz Srbije koje se organizuju da dođu na miting Dodika.

Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je također jučer sve građane RS-a da na najavljenim protestima u Banjoj Luci pokažu mir i dostojanstvo te dodao kako od obavještajnih službi ima informacije da bi moglo doći do većeg narušavanja reda i mira.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas kako srbijanska policija neće dozvoliti da ekstremističke grupe ili osobe iz kriminalne sredine odu iz Srbije na mitinge u Banjoj Luci.

Klix

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.