Sanski Most dobio sredstva za prevenciju od poplava

Sanski Most dobio sredstva za prevenciju od poplava

Danas su u radnoj posjeti Sanskom Mostu boravili predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Agencije za vodno područje rijeke Save.

Na sastanku s općinskim načelnikom Mustafom Avdagićem razgovaralo se o daljnjoj fazi saniranja šteta od poplava. Za ovu namjenu Općina Sanski Most dobila je sredstva federalnog ministarstva iz kreditne linije Svjetske banke u iznosu 1.980.000 KM, te dodatna sredstva od 500.000 KM koja će realizirati Agencija za vodno područje Save.

Nakon sastanka, predstavnici Općine, Ministarstva i Agencije obišli su i neke od projektnih lokacija, koje su određene kao kritične tačke na kojima je u maju 2014. došlo do katastrofalnih razmjera izlijevanja rijeke Sane. Projekt je od velikog značaja za Sanski Most jer će se njime direktno sanirati nastale štete i spriječiti nove.

Predstavnici lokalne vlasti i nadležnih federalnih institucija izrazili su nadu da će što prije započeti realizacija projekta, a sredstva bi bila dovoljna za četvrtinu ukupnih planiranih aktivnosti.

 

RTV USK

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.