Udruženje žena „Dijamant“ i teletabis obradovali mališane u Ljubiji

Udruženje žena „Dijamant“ i teletabis obradovali mališane u Ljubiji

Članice Udruženja žena „Dijamant“ iz Ljubije, sada već tradicionalno, organizuju darivanje najmlađih Ljubijanaca za Uskrsne praznike. Osnivač i donator ovog udruženja je Semira Hoffmann.

Prošle godine je manifestacija bila u duhu praznika, članice udruženja su podijelile šarena jaja koja su spremile u svojim domovima i slatkiše za najmlađe, a ove godine su organizovale manifestaciju u takmičarskom duhu.

U Omladinskom centru u Ljubiji je organizovana prava mala Tucijada šarenim jajima, a mali Ljubijanci su se takmičili za nagrade koje su im spremile članice Udruženja. Prva tri mjesta su osvojila vrijedne poklon pakete i titule najjačih.

“Došli smo na ideju da ove godine organizujemo Tucijadu, kako bismo se razlikovali od prošle godine I da dovedemo drugara teletabisa, kako bi upotpunili ugođaj djeci I mislim das mo uspjeli. Naravno, sve naše ideje, pa tako ni ova, ne bi bile realizovane bez podrške inicijatora osnivanja našeg udruženja I našeg jedinog donator, naše drage članice, Semire Hoffmann. Voljeli bismo da je danas sa nama ovdje, jer bi onda bile potpune.”, rekla je Ankica Dimač, članica udruženja “Dijamant”.

Domaćini Omladinskog Centra Ljubija nisu krili oduševljenje manifestacijom i zahvalili su se Udruženju Dijamant i gospođi Semiri Hoffmann na uloženom trudu u Tucijade kojima su prisustvovali najmlađi stanovnici Donje i Gornje Ljubije.

“Divna manifestacija I divno je to što su zastupljena djeca sve tri etničke grupe. Dan kada se razlike ne vide, svi su se isto radovali I isto takmičili. To je predivno za vidjeti. Njihovo uživanje, tadost, sreću! Na tome smo posebno zahvalni ženama iz Dijamanta I gospođi Semiri Hoffmann.”, rekla je Sanela Avdić, izvršni direktor Omladinskog centra Ljubija.

Djecu je najviše oduševio teletabis, koji im je već drugi put došao u posjetu, povodom iste manifestacije, naime, Tucijada je bila organizovana i za katolički i za pravoslavni Uskrs. Igrali su se sa njim, slikali i tucali. Kada bi teletabis izgubio, tješili su ga, a kada bi pobijedio, radovali bi se sa njim, iako je njihovo jaje bilo razbijeno.

Iz Udruženja žena „Dijamant“ poručuju da je ovo samo jedna u nizu njihovih aktivnosti i da imaju velike planove za budućnost. Naravno, ništa ne bi bilo moguće bez njihove članice, sugrađanke i velike humanitarke, gospođe Semire Hoffmann, koja je uz njih id samog početka i pruža im pomoć u svakom pogledu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.