Bh. ekipa stigla u Štokholm, sutra prva proba pred veliki nastup na Eurosongu

Bh. ekipa stigla u Štokholm, sutra prva proba pred veliki nastup na Eurosongu

Bh. predstavnici na takmičenju za pjesmu Eurovizije sinoć su stigli u Štokholm, gdje će u narednih nekoliko dana intenzivno raditi na pripremama za nastup na takmičenju za pjesmu Eurovizije.

Već danas su za bh. predstavnike na Eurosongu počele i prve aktivnosti, a jedna od njih je bio i obilazak Globe arene, u kojoj će se i održati 61. takmičenje za najbolju pjesmu Evrope.

Bh. tim kojeg čine Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović Deen, Jasmin Fazlić Jala i Ana Rucner sutra imaju prvu probu za nastup i jedva čekaju da stanu na veliku scenu Eurosonga.

Ostatak bh. delegacije koja je otputovala u Štokholm čine: Haris Pašović (reditelj scenskog nastupa), Zorana Guja i Ena Đapo (back vokali), Marko Dragić (producent), Sanjin Egon (make up artist), Lejla A. Babović (šefica delegacije), te Srđan Petković (asistent).

Na svojoj posljednjoj probi prije odlaska u Švedsku, Deen je kazao kako pripremaju eksplicitan nastup koji nikog neće ostaviti ravnodušnima, a ekipa je obećala kako će Bosnu i Hercegovinu učiniti ponosnom i “osvjetlati njezin obraz”.

Priprema za Eurosong je trajala prethodnih osam mjeseci. Naši će predstavnici izvesti pjesmu “Ljubav je”, koju je napisao Almir Ajanović, a njihov je nastup na velikoj pozornici Eurosonga režirao bh. režiser Haris Pašović.

Pjesma “Ljubav je” snimljena je i u engleskoj verziji, no ono što je čini specifičnom jeste da će biti izvedena na narodu jezika BiH, budući da su autori smatrali kako će na taj način najbolje prenijeti emociju pjesme u svoj njenoj autentičnosti.

Pjesma je u proteklih nekoliko mjeseci pokupila brojne pozitivne reakcije publike, a oficijelnoj je među deset najslušanijih pjesama na ovogodišnjem Eurosongu.

Bh. nastup na Eurosongu ćemo gledati 10. maja na BHRT-u.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.