Drama u krugu Tuzla kvarca: Četiri radnika se popela na silos za kvarcni pijesak, žele počiniti suicid

Drama u krugu Tuzla kvarca: Četiri radnika se popela na silos za kvarcni pijesak, žele počiniti suicid

Grupa radnika Tuzla kvarca, odnosno njih četrvorica, koji već 18 dana štrajkuju glađu, jutros su se popeli na silose za kvarcni pijesak te prijete da će počiniti samoubistvo.

“Radnici su očajni i više ne vide izlaza iz situacije u kojoj se nalaze. Četiri radnika koji su se popeli na silos za kvarcni pijesak pokušavamo odvratiti od ovog koraka, međutim, bezuspješno”, kazao je za Klix.ba predsjednik Sindikata radnika Tuzla kvarca Senad Mehanović.

U krugu preduzeća trenutno se nalaze pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla i Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla.

Podsjetimo, 21 radnik Tuzla kvarca već 18 dana štrajkuje glađu. Od Vlade TK traže vraćanje oduzete koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na lokalitetu Bukinje.

Kada je u pitanju Vlada TK, njen stav je od ranije poznat, a to je da je koncesija Tuzla kvarcu oduzeta zbog nelegalnog izvlačenja kvarcnog pijeska.

Koncesija će preduzeću biti dodijeljena tek kada deblokira svoje bankovne račune i izmiri svoja prethodna dugovanja ili potpiše reprograme istih.

klix

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.