Izbjegnuta tragedija: U učionici u Zenici se odlomio dio plafona

Izbjegnuta tragedija: U učionici u Zenici se odlomio dio plafona

O ulaganju u obrazovanje i institucije u kojima borave učenici u BiH govori i jutrošnji događaj iz osnovne škole u mjestu Tetovo, nedaleko od Zenice, gdje je veći dio stropa plafona pao na đačke stolove.

Iz za sada nerazjašnjenih okolnosti veći dio stropa u jednoj od učionica u Osnovnoj školi “Hasan Kikić” se odlomio i pao na đačke stolove. Na sreću, učenika nije bilo u učionici zbog proljetnog raspusta u Zeničko-dobojskom kantonu.

Predsjednik Sindikata obrazovanja Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović na svome Facebook profilu postavio je fotografiju uz poruku da se ovakve stvari ne smiju dešavati nigdje u BiH.

“Ovo se jutros desilo u Osnovnoj školi ‘Hasan Kikić’ Tetovo Zenica. Ovo je opomena svima nama da vodimo računa da se slično ne desi niti u jednoj školi u BiH! Ako postoji prijetnja od ovakvih ili sličnih stvari, odmah reagujte prema direktoru škole, dok ne bude kasno. Srećom u Zeničko-dobojskom kntonu je u toku proljetni raspust, tako da nije bilo žrtava, ali…”, poručio je Šatorović.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.