MUP RS: Fočak naručio marihuanu iz Holandije, stigla mu poštom

MUP RS: Fočak naručio marihuanu iz Holandije, stigla mu poštom

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske utvrdilo je da je lice čiji su inicijali S.A. iz Foče poručilo iz Holandije sjemenke marihuane, koje su službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH otkrili u poštanskoj pošiljci u Banjoj Luci, rekla je Srni načelnik Odjeljenja MUP-a RS-a za odnose sa javnošću Mirna Miljanović.

“MUP RS-a postupio je prema prijavi UIO BiH i operativnim radnjama utvrđen je identitet lica koje je iz Holandije poručilo sjemenke marihuane. Stanica javne bezbjednosti Foča je protiv njega podnijela izvještaj nadležnom Okružnom tužilaštvu za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnim drogama”, navela je Miljanovićeva.

Vršeći redovan pregled poštanskih pošiljki u Carinskom referatu Pošta Banja Luka, carinski službenici UIO otkrili su drogu skrivenu u jednom paketu, saopšteno je danas iz UIO BiH.

Na pošiljci je bilo navedeno da je riječ o poklonu, a detaljnim pregledom carinskih službenika utvrđeno je da se u pošiljci nalazi DVD film, a u omotu DVD-a skrivena četiri mala pakovanja.

Detaljnim pregledom pošiljke pronađena su tri pakovanja po 10 sjemenki i jedno pakovanje sa tri sjemenke koje izgledom i podacima sa pakovanja u kojima su se nalazile upućuju da je riječ o sjemenkama biljke konoplje “kanabis sativa L”.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.