PRIJEDOR: Javni poziv za dodjelu budžetskih podsticaja u poljoprivredi

PRIJEDOR: Javni poziv za dodjelu budžetskih podsticaja u poljoprivredi

Grad Prijedor raspisao je danas javni poziv za realizaciju Programa korišćenja budžetskih sredstava za poljoprivredu u 2016. godini.

Maksimalni iznos podsticaja za tekuću godinu je 2.000 KM za fizička lica i 4.000 KM za preduzetnike i pravna lica.

Za podsticaje mogu konkurisati svi poljoprivredni proizvođači na teritoriji grada Prijedora upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao komercijalna ili kao nekomercijalna gazdinstva, ukoliko blagovremeno podnesu zahtjev za podsticaje i ispune uslove ovog programa.

Podsticaji će se dodjeljivati za govedarstvo, ovčarstvo, svinjarstvo, peradarstvo, pčelarstvo, proizvodnju gljiva, proizvodnju povrća na otvorenom, proizvodnju žitarica, voćarstvo, plasteničku proizvodnju povrća i cvijeća i obnovu poljoprivredne mehanizacije.

Rokovi za dostavljanje prijava za javni poziv različiti su za svaku od oblasti i kreću se od kraja juna, preko kraja avgusta i kraja septembra do kraja oktobra ove godine.

Sredstva za unapređenje poljoprivrede u budžetu grada Prijedora za 2016. godinu iznose 494.000 KM kao i lani.

Od toga iznosa za podsticaje i razvoj u poljoprivrednoj proizvodnji namijenjeno je 250.000 KM, za izradu osnove zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta 100.000 KM, za proizvodnju povrća i cvijeća u zatvorenom prostoru 50.000 KM, za unapređenje voćarske proizvodnje 40.000 KM, za obnovu poljoprivredne mehanizacije 15.000 KM, a za učešće u finansiranju protivgradne zaštite 39.000 KM.

Javni poziv objavljen je u današnjem broju lokalnih sedmičnih novina “Kozarski vjesnik” i na zvaničnoj internet stranici grada www.prijedorgrad.org.

SRNA

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.