Kozarac.ba

Poštuj moju različitost, projektna aktivnost sa učenicima Prijedora i Sanskog Mosta

U okviru projektnih aktivnosti „Nansen dani mirovnog aktivizma – Poštuj moju različitost“

koje NDC Prijedor realizuje s ciljem povezivanja i osnaživanja rada multietničkih resursnih grupa, odnosno, jačanja mirovnog omladinskog aktivizma i ukazivanja na važnost zajedničkog rada na prevenciji sukoba i smanjenja vršnjačkog nasilja, Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor, 15. i 16. aprila 2016. godine organizuje završnu projektnu aktivnost za učenike Srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta koji su učestvovali u pomenutom dvogodišnjem projektu.

Aktivnost uključuje putovanje i upoznavanje sa znamenitostima gradova BiH koje većina učesnika nikada nije posjetila ili boravila u njima, a to su: Banja Luka, Sarajevo, Mostar i Jajce. U toku putovanja učesnici će imati priliku da se bolje upoznaju i druže, ojačaju i razvijaju multi-etničku saradnju, koja je uspostavljena realizacijom projektnih aktivnosti, specijalno, nakon dvije uzajamne posjete Prijedoru / Sanskom Mostu u okviru realizovanih cjelodnevnih aktivnosti „Nansen dani mirovnog aktivizma – Poštuj moju različitost“ u koje je bilo uključeno više od dvije stotine direktnih učesnika / učenika i profesora koji su svoj rad predstavili kroz pet takmičarskih kategorija: likovne i literarne radove, IT prezentacije, skeč i letak, a u revijalnom dijelu i kroz fotografije, inovacije, ples i muziku, a sve na temu „Poštuj moju različitost“.

Na aktivnosti / putovanju učestvuje multietnička grupa nagrađenih učenika i učenika koji su učestvovali u radu na radovima iz pomenutih kategorija, njih četrdesetšest (46), zajedno sa osam (8) profesora iz Srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta.

Projekat NDC Prijedor je finansijski podržan od Norveškog ministarstva inostranih poslova.

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.