Poštuj moju različitost, projektna aktivnost sa učenicima Prijedora i Sanskog Mosta

Poštuj moju različitost, projektna aktivnost sa učenicima Prijedora i Sanskog Mosta

U okviru projektnih aktivnosti „Nansen dani mirovnog aktivizma – Poštuj moju različitost“

koje NDC Prijedor realizuje s ciljem povezivanja i osnaživanja rada multietničkih resursnih grupa, odnosno, jačanja mirovnog omladinskog aktivizma i ukazivanja na važnost zajedničkog rada na prevenciji sukoba i smanjenja vršnjačkog nasilja, Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor, 15. i 16. aprila 2016. godine organizuje završnu projektnu aktivnost za učenike Srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta koji su učestvovali u pomenutom dvogodišnjem projektu.

Aktivnost uključuje putovanje i upoznavanje sa znamenitostima gradova BiH koje većina učesnika nikada nije posjetila ili boravila u njima, a to su: Banja Luka, Sarajevo, Mostar i Jajce. U toku putovanja učesnici će imati priliku da se bolje upoznaju i druže, ojačaju i razvijaju multi-etničku saradnju, koja je uspostavljena realizacijom projektnih aktivnosti, specijalno, nakon dvije uzajamne posjete Prijedoru / Sanskom Mostu u okviru realizovanih cjelodnevnih aktivnosti „Nansen dani mirovnog aktivizma – Poštuj moju različitost“ u koje je bilo uključeno više od dvije stotine direktnih učesnika / učenika i profesora koji su svoj rad predstavili kroz pet takmičarskih kategorija: likovne i literarne radove, IT prezentacije, skeč i letak, a u revijalnom dijelu i kroz fotografije, inovacije, ples i muziku, a sve na temu „Poštuj moju različitost“.

Na aktivnosti / putovanju učestvuje multietnička grupa nagrađenih učenika i učenika koji su učestvovali u radu na radovima iz pomenutih kategorija, njih četrdesetšest (46), zajedno sa osam (8) profesora iz Srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta.

Projekat NDC Prijedor je finansijski podržan od Norveškog ministarstva inostranih poslova.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.