Vozačke dozvole BiH od 1. aprila priznate u Danskoj

Vozačke dozvole BiH od 1. aprila priznate u Danskoj

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH saopćilo je da građani Bosne i Hercegovine koji žive u Kraljevini Danskoj od 1. aprila 2016. godine, mogu izvršiti zamjenu važeće bh. vozačke dozvole “B“ kategorije za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, bez obveze podnositelja zahtjeva za polaganje kontrolnog vozačkog ispita.

Podnositelj zahtjeva za zamjenu bh. vozačke dozvole za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, osim važeće bh. vozačke dozvole, dužan je dostaviti izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da je posjedovao i koristio pravo upravljanja motornim vozilom kategorije “B“ u zadnje dvije godine.

Također, dužan je dostaviti i izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da mu nije bilo oduzeto pravo upravljanja motornim vozilom u zadnjih pet godina, odnosno da mu nije bilo ograničeno pravo upravljanja motornim vozilom ili dozvoljeno pod posebnim uvjetima.

Napominje se da su aktivnosti vođene zajednički od Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i ambasade Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.