Protiv Brdara i Hopovca podignuta optužnica za pramlaćivanje Emine Čaušević iz Prijedora

Protiv Brdara i Hopovca podignuta optužnica za pramlaćivanje Emine Čaušević iz Prijedora

Protiv Admira Brdara (21) i Rasima Hopovca (19) iz Prijedora banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je optužnicu kojom ih tereti da su opljačkali i brutalno pretukli Eminu Čaušević (63) u njenoj kuću u Tukovima kod Prijedora.

Optužnicu je potvrdio banjalučki Okružni sud, a Brdaru i Hopovacu na terete se stavlja teško razbojništvo.

Prema optužnici Brdar i Hopovac su nesrećnu ženu pretukli i opljačkali 6. januara prošle godine kada su od nje na silu oteli 500 švedskih kruna i 50 maraka.

U optužnici se navodi da su oni tog dana oko 19.20 časova pješice došli do kuće Čauševićeve u namjeri da je opljačkaju. Brdar je tada pogledao kroz prozor i kada se uvjerio da je žena sama, pokucao je na njena vrata lažno se predstavljajući kao njen komšija Asmir Kadirić.

Ona je otvorila ne sluteći da će biti napadnuta. Brdar je naglo gurnuo vrata i vazom za cvijeće koju je uzeo ispred kuće udario Čauševićevu u glavu. Od siline udarca ona je pala na pod u hodniku. Pokušala je da ustane ali je Brdar opet udario više puta u grudi i glavu ne dozvoljavajući joj da se digne sa poda. Hopovac je za to vrijeme ušao u kuću i započeo premetačinu. Pronašao je u njenoj  torbici 500 švedskih kruna i 50 maraka i uzeo. Dok je Hopovac krao novac, Brdar je vezao žrtvi ruke i strgao joj ogrlicu s vrata i skinuo dva prstena s ruku. Nakon toga oba razbojnika su pobjegla ostavivši povrijeđenu i svezanu Eminu Čaušević da leži u hodniku. Razbojnici su tokom bijega u rijeku Sanu bacili  odjeću koju su koristili kao i dvije gas maske.

Žena se sama nakon nekog vremena uspjela osloboditi i pozvati komšinicu Mejru Kadirić kojoj je ispričala šta joj se dogodilo. Kadirićeva je pozvala policiju i hitnu pomoć koji su brzo došli i povrijeđenu ženu prevezli u Dom zdravlja Prijedor. U bolnici je utvrđeno da su joj razbojnici polomili lubanju i ona je zbog težine povreda prevezena u Univerzitetsko klinički centar u Banjaluci na liječenje.
Pritvor

Admir Brdar i Rasim Hopovac uhapšeni su dan nakon razbojništva, 7. januara 2015. godine u Prijedoru. Njima je dva dana kasnije u banjalučkom Okružnom sudu određen jednomjesečni pritvor u kome se još uvijek nalaze.

Ova mjera im ističe 9. aprila zbog čega je Okružno tužilaštvo Banjaluka zatražilo od suda da im se pritvor produži. Ročište je održano juče.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.