PRIJEDOR: Norveški farmeri na konferenciji o dostignućima u stočarstvu (VIDEO)

PRIJEDOR: Norveški farmeri na konferenciji o dostignućima u stočarstvu (VIDEO)

Danas je Prijedor i prijedorsku regiju posjetilo oko 60 norveških farmera, koji nisi krili zadovoljstvo dosadašnjim uzgojem norveškog govečeta, na farmi vlasnika Jusufa Ariifagića.

Oni su ujedno i učesnici konferencije o dostignućima u stočarstvu koja se održava u prijedorskom kraju.

Cilj konferencije je nastavek saradnje sa norveškim farmerima, koji su ujedno i članovi zadruga u Norveškoj. Svi danas prisutni dolaze iz dvije zadruge, gdje jedna od njih broji 10 hiljada, dok druga ima čak 18 hiljada kooperanata.

Zahvaljujuci njima i njihovoj podršci, mi danas imamo selekciono uzgojni selekcijski centar u Trnopolju, izjavio je vlasnik fime “Arifagić Investment”.

U opuštenoj atmosferi, u tek izgrađenom etno selu BK Oaza u Kamičanima, konferenciji su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, kao i resornog odjeljenja Grada Prijedora.

U prilogu tv K3 pogledajte cijeli izvještaj sa današnje konferencije, kao i izjave Radmile Čojo, zamjenice ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Zinajde Hošić, načelnice odjeljenja za privredu Grada Prijedora i Jusufa Arifagića, vlasnika najveće farme norveškog govečeta na ovim prostorima.

{youtube}4LY_ur3XthU{/youtube}

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.