Baždarević: Ako neko ima primjedbe na večerašnju igru, onda se ja ne razumijem u fudbal

Baždarević: Ako neko ima primjedbe na večerašnju igru, onda se ja ne razumijem u fudbal

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskom susretu savladala Švicarsku u Cirihu rezultatom 2:0 i pružila sjajnu fudbalsku predstavu. Selektor Mehmed Baždarević nije krio zadovoljstvo nakon meča i smatra da je njegov tim odigrao odličnu utakmicu.

Baždarević je posebno zadovoljan borbenošću naših igrača, ali smatra da su i domaći igrači imali svoje momente.

“Kontrolisali smo utakmicu iako je protivnik imao svoje momente u kojima su bili intersantni, ali smo našom borbenošću i agresivnošću uspjeli da im pariramo i ostvarimo pobjedu koja je za nas jako važna”, kazao je Baždarević.

Selektor je poručio da ima još desetak igrača na koje računa i da namjerava što više proširiti izbor u reprezentaciji, te da je rano govoriti da li je ovo tim koji će početi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Naglašava da mu rezultat nije bio u prvom planu.

“Nismo se opredijelili za rezultat. Opredijelili smo se da igramo. Nigdje nismo kalkulisali. Mislim da smo dobro igrali i uz to napravili rezultat. Sigurno da ima stvari koje se mogu pobljšati. Ali, mislim da moramo biti zadovoljni, jer ako tražimo još neke primjedbe, onda se ja ne razumijem u fudbal”, poručio je selektor.

Reprezentacija je pružila dopadljiv fudbal i igrala je mnogo brže u odnosu na mečeve s Irskom, a Baždarević je kao razlog tome naveo razliku u svježini koju ekipa sada ima. Pohvalio je i debitante u reprezentaciji Matea Sušića, Harisa Duljevića, Srđana Grahovca, Daniela Graovca i Marina Aničića. Svjestan je da će se i protiv Španije krajem maja očekivati dobar rezultat.

“Navijači će s pravom uvijek očekivati pobjedu. Do Španije još ima vremena. Važno je da smo vidjeli ekipu i momke koji se zalažu jedni za druge. Vidjeli smo jedan odličan blok u odbrani i veliko zalaganje”, kazao je Baždarević.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.