Nestalo novca u budžetu Srpske (VIDEO)

Nestalo novca u budžetu Srpske (VIDEO)

Nadležni u RS-u uvjeravaju kako je budžet stabilan i da RS redovno servisira sve svoje obaveze. Podaci sa terena međutim demantuju tvrdnje, budžetska izdvajanja od subvencija za mlade bračne parove do naknada za borce.

Kasne naknade za odlikovane borce, kao i borački dodatak, koji je trebalo da bude isplaćen do kraja prošle godine, ali su u Vladi produžili rok do kraja marta, kada će, kako tvrdi resorni ministar, sve biti izmireno.

Kasne i subvencije javnim saobraćajnim preduzećima, kao i podsticaji za poljoprivrednu proizvodnju. Ministarstvo prosvjete i kulture zaposlenima u ovom sektoru duguje oko dva miliona maraka za naknade po više osnova.

Nadležni priznaju da postoje problemi i da budžet zavisi od zaduženja, ali kašnjenja u isplatama nisu znak da je ozbiljnije ugrožena stabilnost budžeta.

Kakvo je stanje budžeta, kažu ekonomisti, najbolje pokazuju stalne prodaje obveznica, ali to nije dovoljno pa nadležni tragaju i za novcem međunarodnih kreditora.

Stanje javnog budžeta u Srpskoj dodatno je poremetilo uvođenje Fonda PIO u finansijski okvir budžeta. Od tada penzije više ne kasne, ali problemi konstantnog nedostatka novca nisu riješeni.

{youtube}QD41VSHPhWE{/youtube}

 

 

 

BN TV

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.