U BiH nije mogao naći posao, u Kuvajtu postao direktor!

U BiH nije mogao naći posao, u Kuvajtu postao direktor!

Za sada se sigurno ne planiram vraćati u BiH jer sam zadovoljan uslovima u Kuvajtu

Tarik Žetica (29) iz Konjica je 2011. godine završio Fakultet Zdravstvenih Studija u Sarajevu, te je kao i većina mladih pokuša naći posao u svojoj struci i u svome gradu. Nakon završteka studija nije uspio naći adekvatan posao u svojoj struci te je 2012. godine otišao u Kuvajt da radi.

Zadovoljan uslovima

– Radim za  Fawziah Mubarak AlHassawi group of companies ( FMH) na projektu Rehafit – Mubarak AlHassawi Medical City, kao PT director. Rehafit je ustvari klinika za Fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja je nedavno počela sa radom. Zadovoljan  sam poslom i platom. Za sada se sigurno ne planiram vraćati u BiH jer sam zadovoljan uslovima u Kuvajtu – rekao je Žetica.

Žetica ističe da je život u Kuvajtu mnogo drugačiji nego u Bosni i Hercegovini.
 
– Uslovima života i primanja su ovdje dobra tako da se ne može nikako porediti Kuvajt i BiH. Kada je u pitanju posao uslovi i infrastruktura u Kuvajtu su mnogo bolji nego u našoj BiH jer se ovdje ulažu ogromni novci u razvoj medicine – istakao je Žetica.

Dodaje da uslovi vezani za posao u Kuvajtu su dosta različiti i vrlo ih je teško generalizirati.

Žetica:  Za sada se sigurno ne planiram vraćati u BiH
 
–  U BiH obično dolazim u vrijeme godišnjeg odmora, koji je uglavnom u ljetnom periodu, s obzirom da su tada temperature u Kuvajtu dosta visoke, ponekad kad čak i do više od 50 stepeni Celzijusa, tako da u tom periodu jedva čekam da dođem na odmori jer su nesnošljive vrućine – rekao je Žetica.

Kuvajčani dosta tradicionalni

Kaže da su Kuvajćani dosta tradicionalni i žive poprilično opušteno.

– Od nekih četiri miliona stanovnika koji žive ovdje, bar pola su strani državljani iz mnogih zemalja Azije, Evrope, Amerike, Australije, Afrike, koji su došli ovdje da rade i da sebi zarade novce s kojima mogu itekako dobro živjeti u svojim državama – kazao je Žetica.

Druženje s Bosancima i Hercegovcima

– U Kuvajtu nas Bosanaca i Hercegovaca nema baš mnogo  i svi se uglavnom poznajemo redovno viđamoi družimo.Iskoristimo priliku kada god imamo slobodnog vremena da se viđamo i provodimo vrijeme razgovarajući o našoj državi – istakao je Žetica.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.