Predsjednik Albanije Nishani u Predsjedništvu BiH: Želja mi je da BiH prizna Kosovo

Predsjednik Albanije Nishani u Predsjedništvu BiH: Želja mi je da BiH prizna Kosovo

Naše prijatelje smo informirali o našem evropskom putu kako bi BiH mogla preuzeti ulogu onih koji bi trebali stabilizirati prilike u cijelom okruženju, rekao Čović

SARAJEVO (AA) – Bujar Nishani, predsjednik Albanije, je nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH naglasio kako je njegova želja, što je i rekao Draganu Čoviću, Mladenu Ivaniću i Bakiru Izetbegoviću, da BiH prizna Kosovo.

On smatra da taj čin ne bi predstavljao atak na drugu zemlju, nego bi bio faktor koji bi dodatno doprinio stabiliziaciji u regionu. Isto tako, Nishani se nada da će uskoro BiH priznati putne dokumente Kosova, jer je to obostrani interes.

“Za mene je to i humanitarno pitanje, jer se odnosi na temeljno ljudsko pravo na slobodu kretanja, a odnosi se i na ekonomski razvoj dvije zemlje. Zato mi je drago što sam naišao na razumijevanje članova Predsjedništva BiH, koji su izrazili dobru volju da riješe ovo pitanje”, rekao je Nishani.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Čović izrazio je svoje zadovoljstvo što je albanski predsjednik posjetio BiH i naglasio da se radi o zemlji s kojom nema nikakvih otvorenih pitanja.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.